Facebook julkisti uuden tietosuojavalinnan nimeltä "Tyhjennä historia"


F8-kehittäjäkonferenssissa tänään Facebookissa ilmoitti että se työstää uutta tietosuojahallintaa nimeltä "Tyhjennä historia". Aivan kuten se, kuinka tyhjennämme evästeet ja historian selaimissamme, Facebook pyrkii poistamaan Facebook-selaushistoriamme, joka sisältää mitä olemme napsauttaneet, verkkosivustot, joilla olemme vierailleet, ja niin edelleen.

Facebookin tulevan työkalun avulla voimme nähdä tietoja sovelluksista ja verkkosivustoista, joiden kanssa olemme olleet vuorovaikutuksessa, ja voimme poistaa nämä tiedot tilistämme. Facebook mainitsi myös, että voimme myös poistaa näiden tietojen tallentamisen tilillemme.

Mark Zuckerberg kirjoitti Facebook-sivulleen seuraavaa tästä uudesta työkalusta:

Selvyyden vuoksi todettakoon, että kun poistat evästeet selaimessasi, se voi huonontaa osia käyttökokemuksestasi. Saatat joutua kirjautumaan takaisin jokaiselle verkkosivustolle, ja sinun on ehkä määritettävä asiat uudelleen. Sama tulee olemaan täällä. Facebookisi ei ole yhtä hyvä, kun se oppii uudelleen asetuksesi. Mutta kun olemme käyneet läpi järjestelmämme, tämä on esimerkki siitä, millaista hallintaa sinun mielestämme pitäisi olla. Se on jotain, jota yksityisyyden puolustajat ovat pyytäneet – ja teemme yhteistyötä heidän kanssaan varmistaaksemme, että saamme sen oikein.

Facebook antaa pian lisätietoja tästä uudesta työkalusta.

Lisätietoja tästä ilmoituksesta tätä.

Kommentit